Man bedekt zichzelf met 1,1 miljoen bijen

Man bedekt zichzelf met 1,1 miljoen bijen

De 55-jarige Chinese imker Gao Bingguo vestigde maandag een wereldrecord voor 'het dragen van de zwaarste bijenjas'. Om misverstanden te voorkomen: het gaat wel degelijk om levende bijen die het lichaam van de man kleden.

De zogenaamde jas woog maar liefst 109 kilogram. In een kilogram bijen zouden zich zo'n 10.000 van de kleine beestjes bevinden. Dat betekent dat de man dus ongeveer 1,1 miljoen bijen op zijn lichaam had zitten. Daarmee verbrak hij makkelijk het vorige record van 63,5 kilogram, dat gevestigd werd door een andere Chinese man.

Gao Bingguo droeg enkel zijn ondergoed tijdens de stunt. In zijn blote vel werd hij meer dan 2.000 keer gestoken. Dat leidde ertoe dat zijn lichaam soms temperaturen bereikte van zo'n 60 graden Celsius. Het enige lichaamsdeel waar hij niet werd gestoken, waren zijn lippen. Tijdens de stunt rookte de Chinees een sigaret om de bijen uit de buurt van zijn mond te houden.

Het record werd in minder dan een uur gevestigd. De verantwoordelijken van Guinness World Records laten weten dat ze nog nooit zo'n record als deze in hun archieven hebben geplaatst.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XD-LBJb84bU[/embed]