Magnette: "N-VA wil geen enkel compromis maken"

Magnette: "N-VA wil geen enkel compromis maken"

Vandaag trekken informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) met hun eindverslag naar de koning. Intussen hebben de twee grootste partijen, PS en N-VA, achter de schermen druk vergaderd. Maar die vergaderingen hebben weinig tot niets opgeleverd, zo blijkt.

«We hebben een dertigtal vergaderingen met de N-VA gehad en dat heeft tot niets geleid. Aan de onderhandelingstafel toont de PS haar goede wil, maar Bart De Wever maakt geen enkel compromis. Op een bepaald moment heeft het lang genoeg geduurd», aldus Magnette.

De PS-voorzitter vindt dan ook dat het weinig zin heeft om eventueel samen met De Wever de rol van het duo Coens-Bouchez over te nemen. «Dat zou tot niets leiden», klinkt het.

Informateurschap

Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet weinig brood in een samenwerking tussen zijn partij en PS. «Ik heb de indruk dat de PS geen regering wil met een meerderheid in Vlaanderen. Ze willen liever een regering waarin zij de baas kunnen zijn», zei De Wever voor aanvang van het N-VA-partijbestuur. De voorzitter blijft zelf bereid «zijn verantwoordelijkheid te nemen». «Maar het informateurschap is niet iets waar je voor solliciteert.»