Magische Ring laat uw vinger werken als een toverstokje

Magische Ring laat uw vinger werken als een toverstokje

We hebben al interactieve ringen gezien die waarschuwingen sturen van uw smartphone en zelfs ringen die je de huidige tijd in een unieke manier zullen weergeven, maar deze nieuwe ring doet alle anderen verbleken. Ring van Logbar Ring fungeert als een full-on controlemechanisme. Aan de buitenkant lijkt het apparaat op niets meer dan een zilveren ring, maar binnenin het apparaat zijn elektronica verpakt die het mogelijk maken om gebaren die je maakt met je vinger te herkennen en daardoor kan je een onbeperkt aantal apparaten controleren vanop een afstand.

Door het herkennen van vingerbewegingen, maakt Ring het mogelijk voor de drager om tekstberichten te schrijven door simpelweg de woorden te tekenen in de lucht. Dezelfde dynamiek geeft de drager toegang tot apps door het tekenen van een vast pictogram in de lucht. Bijvoorbeeld, als u een envelopje tekent dan heeft u toegang tot uw email of u tekent een muzieknoot waarna u toegang hebt tot uw muziekspeler en afspeellijst.

Het Kickstarterproject maakt ook meer gevorderde dingen mogelijk zoals het dimmen van lichten of mobiele betalingen langs uw smartphone. Dan tekent u gewoon het bedrag in de lucht en drukt u op "ok". De pictogrammen die u moet tekenen, kan u zelf programmeren. Die mogelijkheid wordt aangeboden zodat ook mensen met slechter zicht of mindere motoriek Ring kunnen gebruiken.

Het enige nadeel aan Ring is dat de batterij maar 1000 bewegingen aan kan. De batterij is niet vervangbaar waardoor u een nieuwe Ring moet kopen om verder te kunnen toveren. Daarnaast is Ring niet waterdicht. Dat kan bijvoorbeeld voor problemen zorgen wanneer u vergeet dat u Ring draagt en uw handen gaat wassen.

De Ring die van uw vinger een heus toverstokje maakt, wordt geschat op 145 dollar, maar Logbar CEO Takuro Yoshida zal proberen om zijn apparaat tegen een prijs van 100 dollar op de markt te brengen. Dat is ongeveer 72 euro.