Maggie De Block: "Dan zullen Belgen gevaccineerd worden tegen coronavirus"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft bekendgemaakt dat de eerste vaccins tegen Covid-19 in maart in België beschikbaar zouden moeten zijn. Dat verklaarde ze aan RTBF bij La Première.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

In maart 2020 zullen de vaccinaties tegen het coronavirus in ons land van start gaan. Het gaat om vaccins die door het bedrijf Sanofi worden ontwikkeld. Daarmee bevestigt de Open Vld-minister de inschattingen die de voorbije weken al de ronde deden, onder meer bij interfederaal woordvoerder Yves Van Laethem en bij de topman van het geneesmiddelenagentschap (FAGG) Xavier De Cuyper.

Eerst zorgpersoneel en meest kwetsbare mensen

De Hoge Gezondheidsraad heeft in juli een vaccinatiestrategie uitgedokterd, die groen licht heeft gekregen van de interministeriële conferentie Gezondheid. De doelgroepen die prioritair de eerdere dosissen zullen krijgen - het gaat om 1,5 miljoen van de 7,5 miljoen dosissen van het eerste vaccin dat voor de lente wordt voorzien - in maart en april zijn het zorgpersoneel, gevolgd door de meest kwetsbare mensen. Andere groepen kunnen nadien worden gedefinieerd.

Bron: Belga