Maggie De Block brengt stem uit in Merchtem

Maggie De Block brengt stem uit in Merchtem

Rond 11.45 uur heeft Maggie De Block samen met haar man haar stem uitgebracht in thuisbasis Merchtem. De Block trekt de Kamerlijst van Open Vld in Vlaams-Brabant. Voor ze de sporthal van Merchtem binnenging, blikte de minister van Gezondheid, Sociale Zaken, Asiel en Migratie, nog eens terug op de campagne. "Het was anders dan anders, de campagne kwam laat op gang en was meer digitaal", zei ze.

Gisteren nog postte minister De Block een filmpje als antwoord op een video van Theo Francken. De lijsttrekker voor de Kamer voor N-VA in Vlaams-Brabant legde met M&M's de mogelijke coalities uit die er straks kunnen ontstaan. Op persoonlijk initiatief reageerde De Block erg snel op haar voorganger op Asiel en Migratie: "Ik bekeek dat filmpje en ik kreeg een inval. 'Het zou toch grappig zijn als ik nu een gele M&M in mijn mond zou steken'. Waarom niet? Er mag ook eens gelachen worden."

Enkelingen applaudisseerden wanneer Maggie De Block de sporthal van Merchtem betrad. De burgemeester van de gemeente, Maarten Mast, verwelkomde haar.

Van de stemming maakt De Block geen geheim. "Ik heb het bolletje gekleurd van alle mensen op onze lijst, om hen te bedanken."

bron: Belga