Maduro beschuldigt Colombiaans president Santos ervan achter aanslag te zitten

Maduro beschuldigt Colombiaans president Santos ervan achter aanslag te zitten

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos zit achter de moordpoging van de Venezolaanse president Nicolás Maduro en de aanslag werd gefinancierd vanuit de Verenigde Staten. Dat beweerde Maduro zaterdagavond zelf tijdens een live uitgezonden toespraak. Eerder had regeringswoordvoerder Jorge Rodríguez bevestigd dat Maduro het doelwit was van een aanslag met drones met explosieven, terwijl hij een toespraak aan het geven was bij een militair defilé in de hoofdstad Caracas. Het staatshoofd bleef daarbij ongedeerd.

Enkele uren later wees Maduro zelf in een vurige speech met een beschuldigende vinger naar de Colombiaanse president Juan Manuel Santos. "Ik twijfel er niet aan dat alles wijst op een samenzwering tussen extreemrechts in Venezuela en extreemrechts in Colombia en dat de naam van Juan Manuel Santos achter deze aanslag zit", zei Maduro.

Volgens de Venezolaanse president werden al "daders" gevat en hebben de autoriteiten een deel van de bewijzen verzameld. "De eerste onderzoeken geven aan dat een aantal van de financierders in de Verenigde Staten wonen, in de staat Florida", aldus Maduro. "Ik hoop dat president Donald Trump bereid is om terroristische groeperingen te bestrijden."

bron: Belga