Madonna negeert boycot en geeft optreden op Eurovisiesongfestival

Madonna negeert boycot en geeft optreden op Eurovisiesongfestival

Het Eurosongfestival mag dit jaar een hoge gast verwelkomen. Madonnan, de Queen of Pop, zou twee nummers spelen tijdens de finale op 18 mei in Tel Aviv. Het gaat om een bekende hit en een nummer van haar komende album. De European Broadcasting Union (EBU), organisator van de liedjeswedstrijd, heeft het optreden nog niet bevestigd.

Tel Aviv is de gaststad voor het Eurovisiesongfestival van dit jaar, nadat de Israëlische zangeres Netta Barzilai vorig jaar als winnares uit de bus kwam. De halve finales vinden op 14 en 16 mei plaats, de finale is op 18 mei.

Prijskaartje van 1,15 miljoen euro

Het nieuws stond eerst op de Facebookpagina van Live Nation Israël en werd later bevestigd door Number 10 strategies. Dat bedrijf vertegenwoordigt de Israëlisch-Canadese zakenman Sylvan Adams, die Madonna zou uitgenodigd hebben voor het optreden. Adams draagt volgens de pr-firma ook de volledige kosten, naar schatting omgerekend zo'n 1,15 miljoen euro. De zangeres wordt begeleid door ongeveer 65 crewleden, onder wie tientallen dansers.

Een vijftigtal beroemde Britten onder wie zanger Peter Gabriel en cineast Ken Loach riep in januari nog op het Eurovisiesongfestival in Israël te boycotten uit protest tegen de schending van de rechten van de Palestijnen.