Machowedstrijd moet de Japanse afbraaksector populair maken

De Japanse bouwsector kampt met een chronisch personeelstekort, vooral als het om afbreken gaat. Om het beroep in de kijker te zetten, besloot een bedrijf een fotowedstrijd voor macho's te organiseren.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Ontblootte bovenlijven, spierballen en sixpacks: het Japanse afbraakbedrijf Crassone Co. ging ernaar op zoek met een unieke machowedstrijd. De bedoeling was dat afbraakwerkers hun machismo toonden, om de populariteit van hun dagtaak een boost te geven. Dat schrijft The Japan Times.

Crossone ontving uiteindelijk 68 inzendingen van spierbundels die druk in de weer waren. Tussen de beelden van zwaar labeur en krachtpatser, duiken ook een foto's op van een bouwvakker in kostuum en een afbraakwerker die samenwerkt met zijn dochter.

Foto Crassone Co.

De overwinning was weggelegd voor de 27-jarige Yusuke Nagasaka uit Hekinan. De jury looft de voormalige paratroeper voor zijn opvallende lichaam, brede borstkas en stevige nek.

De afbraakwerker is dolgelukkig met de erkenning. "Nu kan ik mijn 1-jarig zoontje tonen dat ik een cool beroep uitoefen", reageert Nasaka bij The Japan times.