Maak van je smartphone je thuisadres met nieuwe app van BASE

Maak van je smartphone je thuisadres met nieuwe app van BASE

"Een paar maanden geleden hebben we onze focus verlegd," legt Nico Vandecaveye, de COO van BASE, uit. "We richten ons nu voornamelijk op mobiel en data vandaar de lancering van Go Mobile op 12 april. We hebben onze tarieven aangepast en focussen ons vooral op dataverkeer." Als mobiele specialist wil BASE haar klanten begeleiden in het dagelijkse leven dat sowieso steeds mobieler wordt."

En mobiel wordt het leven zeker. BASE biedt met Phone Address namelijk een grootse verschuiving aan in het dagelijkse leven van veel mensen. In plaats van dat je je pakketjes of eten laat verzenden naar je thuisadres kun je met de app dat nu naar je smartphone laten doen. Dat klinkt niet als een grootse aanbieding maar BASE wil veel verdergaan dan soortgelijke diensten. "Mobiel bestellen gebeurt meer en meer en is erg intuïtief. Met Phone Address kun je eindelijk bestellen vanaf de plek waar je bent in plaats van je thuisadres. En we kunnen daar zeer ver in gaan. We kunnen naast eten en pakketjes ook een dienst als hulp bij autopech opnemen in het aanbod."

Hoe werkt Phone Address?

Het concept achter Phone Address is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Je downloadt de app en maakt een account aan. Terwijl je je aanmeldt, moet je een foto instellen waarop je goed herkenbaar bent want dat is van belang voor de verdere werking van de app. Stel nu dat je in het park zit met je vriendin en je honger krijgt, maar geen zin hebt in fastfood dan kun je in de applicatie kiezen voor New Order waarna je de menukaarten van een aantal restaurants krijgt te zien. Op dit moment zijn dat er maar twee, Balls & Glory en Lucy Chang, maar BASE wil dat aanbod flink uitbreiden. Nadat je je keuze hebt gemaakt, verstuur je je bestelling automatisch naar een koerier die de bestelling ophaalt bij het restaurant en naar de plek brengt waar jij je bevindt. Dit gebeurt via gps-signalen. Jij krijgt op jouw smartphone in real-time te zien waar de koerier zich bevindt en de koerier ziet waar jij je bevindt. Wanneer de koerier zich in een straal van vijftig meter bevindt, ziet hij jouw foto en zie jij zijn foto zodat je elkaar kan herkennen. De connectie tussen jouw smartphone en die van de koerier stopt zodra de bestelling geleverd is.

Bestellingen die binnen een straal van 10 kilometer van het restaurant worden geplaatst, worden binnen het uur geleverd tezamen met bestek en servetten.

Op dit moment moet je nog cash betalen wanneer de koerier aankomt, maar BASE beweert dat er snel andere betalingsvormen zoals Paypal zullen worden toegevoegd aan de opties in de app.

Phone Address is volledig gratis te downloaden en is ook beschikbaar voor mensen die geen klant zijn bij BASE. De app is op dit moment enkel beschikbaar voor Android-toestellen, maar de versie voor iOS en Windows Phone komt er binnenkort aan.