Luxefestival op Bahama's blijkt nachtmerrie

Luxefestival op Bahama's blijkt nachtmerrie

Het Fyre Festival moest een luxefestival worden, waar je voor een stevige prijs met topartiesten en modellen op de Bahama's kon feesten. Maar het evenement liep volledig in de soep en werd afgelast voor het goed en wel kon beginnen.

Al van bij de aankomst was het voor de festivalgangers een en al chaos. De organisatie van het Fyre Festival was naar eigen zeggen slachtoffer van zijn eigen succes. Door het grote aantal bezoekers had het vervoer van de luchthaven naar het festivalterrein uren vertraging.

Expectation vs. Reality#fyre #fyrefestival pic.twitter.com/U80NApajxl

— William N. Finley IV (@WNFIV) 28 april 2017

Eenmaal ter plaatse bleek ook de luxueuze accommodatie een loze belofte. Uit noodzaak moest iedereen in tenten slapen, zelfs de mensen die hadden betaald om comfortabele chalets te overnachten.

The first luxury tent we found. I believe the rug was Persian. The people who were assigned the tent showed up and we left. #fyrefestival pic.twitter.com/4nPCx1OzZ0

— William N. Finley IV (@WNFIV) 30 april 2017

Feestvierders die tickets hadden gekocht voor het festival werden een "eersteklas culinaire ervaring" beloofd, maar kregen bij aankomst enkel een boterham met kaas geserveerd. De samenwerking met de beloofde gourmet-traiteur was blijkbaar een maand ervoor al stopgezet.

The dinner that @fyrefestival promised us was catered by Steven Starr is literally bread, cheese, and salad with dressing. #fyrefestival pic.twitter.com/I8d0UlSNbd

— Tr3vor (@trev4president) 28 april 2017

Als kers op de taart kreeg het tentenkamp te maken met een hevige storm, waardoor het terrein blank kwam te staan. De organisatie kon daarna niets anders doen dan halsoverkop het festival stopzetten en ervoor zorgen dat de bezoekers veilig konden terugvliegen naar het vasteland.

"Het spijt me ontzettend"

Op voorhand hadden heel wat bekende sterren reclame gemaakt voor het Fyre Festival. Onder meer Ja Rule, Daya en Tyga zouden er optreden. Ook Bella Hadid heeft flink haar best gedaan om het feest te promoten op sociale media. Nu biedt ze haar excuses aan. "Ondanks dat het niet mijn project was, weet ik dat het altijd met goede intenties is georganiseerd", schrijft het topmodel in een tweet. "Het spijt me ontzettend. Ik hoop dat iedereen veilig is en terug is bij hun families en dierbaren."

??... pic.twitter.com/5XqHXBGIn9

— Bella Hadid (@bellahadid) 29 april 2017

Voor één kaartje moesten de bezoekers een paar duizend euro neertellen. Ondertussen heeft de organisatie laten weten dat iedereen zijn geld terugkrijgt. Ook krijgt men een vipkaartje voor de editie van volgend jaar.