Lukaku behoedt Duivels voor zure nederlaag

Lukaku behoedt Duivels voor zure nederlaag

Door de afwezigheid van Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Thomas Meunier konden de Belgen hun vijfde opdracht op weg naar het WK in Rusland niet op volle kracht aanvatten. Het veranderde weinig aan de tactiek van Griekenland, dat in Brussel duidelijk maar één doel voor ogen had: de nul houden.

Thibaut Courtois keek zo 90 minuten lang quasi werkloos toe, al moest hij meteen na de pauze wel een bal uit zijn netten vissen. Terwijl de Belgische verdedigers nog stonden te slapen, rondde Kostas Mitroglou bij de aftrap van de tweede helft de enige Griekse kans netjes af.

Een koude douche, zeker omdat de Duivels de match volledig in handen hadden. De bezoekende muur slopen bleek echter moeilijker dan verwacht. In de eerste helft was de beste mogelijkheid voor Marouane Fellaini, maar de krullenbol mikte zijn kopbal enkele meters naast.

Ook toen de Grieken na de tweede gele kaart voor Panagiotis Tachtsidis met z'n tienen vielen, kon België zijn overmacht amper in doelkansen omzetten.

Het was pas in de voorlaatste minuut dat Romelu Lukaku de oververdiende gelijkmaker kon scoren. De spits van Everton was in de toegevoegde tijd nog dicht bij de winning goal, maar zijn kopbal werd op de lijn gekeerd door Stefanos Kapino.

Het bleef bij 1-1, het eerste puntenverlies voor de Duivels in deze campagne. In de stand blijft België wel aan de leiding, met twee punten meer dan Griekenland en drie meer dan Bosnië.

Na afloop toonde bondscoach Roberto Martinez zich tevreden over het karakter dat zijn ploeg getoond had. Over het veld was de Spanjaard minder enthousiast. «Om zo'n ploeg uit verband te spelen, moet je heel zuiver zijn in de passing. Maar het veld maakte snelle balwisselingen onmogelijk, al mogen wij niet zo gefrustreerd raken als de tegenstander sterk verdedigt.»

Dinsdag spelen de Duivels nog een oefenwedstrijd in en tegen WK-organisator Rusland.