Luide mensen presteren beter

Luide mensen presteren beter

Wie Maria Sharapova zag tennissen, weet dat de Russissche schone niet alleen geweldig kan tennissen, maar ook geweldig kan kreunen. Dat is vaak een grote ergernis van de tegenstander, maar uit onderzoek blijkt dat het kreunen, naast het afleidingselement, ook goed is voor de sportieve prestaties. Sharapova slaat namelijk na elke kreun maximaal 4% harder op de bal dan ze zou doen zonder te kreunen.

Volgens een artikel van Sophie Freeman van The Daily Mail, zorgt het gekreun voor een wonderbaarlijke significante boost in de sportieve prestaties van tennisspelers. De studie werd uitgevoerd door de Universiteit van Nebraska en uit het onderzoek bleek dat het krachtsverschil komt door het uitstoten van lucht. Als je uitademt terwijl je kreunt, stabiliseer je ook je bovenlichaam.

https://www.youtube.com/watch?v=0_PA0w6ca-g

Het gekreun is echter niet stil. Sharapova produceert namelijk evenveel decibels als een kettingzaag en dat werkt op de zenuwen van de tegenstander, wat voor Maria een bijkomend voordeel is.

Ook op het ATP-circuit bij de mannen is gekreun een problem, maar het komt veel minder vaak voor dan in de WTA. Ironisch genoeg blijkt uit een onderzoek van 2012 dat vrouwen niet alleen luider zijn op de tennisbaan dan mannen, maar ook in bed. Volgens Lucy Waterlow bekenden 94% van de 1171 vrouwen dat ze luider kreunden dan hun partner tijdens de seks.

Maar als kreunen op de tennisbaan leidt tot betere prestaties, hoe zit het dan met kreunen in bed?

Een studie gepubliceerd in The Huffington Post Canada lijkt dat idee te bevestigen. Uit onderzoek over het onderwerp bleek dat luidheid in bed door vrouwen de algehele seksuele ervaring kan verbeteren,

Maar het kan ook misleidend zijn, want volgens een enquête van NBC News durft 80% van de vrouwen wel eens een orgasme te faken. Het is vooral populair om luid en theatraal te kreunen als de seks vermoeiend, ongemakkelijk of vervelend is.

De redenering hierachter is dat wanneer een man zijn partner luide geluiden hoort maken, hij denk dat hij goed presteert waardoor hij zichzelf aanmoedigt om een orgasme te krijgen.

Er zijn ook voordelen aan kreunen als vrouwen het spel wel eerlijk spelen. Om te beginnen stimuleren ze de bloedsomloop naar het genitafel weefsel. Bovendien maken vrouwen door te kreunen veel meer kans om zelf een orgasme te ervaren.