Luchthaven van Los Angeles krijgt speciale terminal voor celebrities

Luchthaven van Los Angeles krijgt speciale terminal voor celebrities

De internationale luchthaven LAX in Los Angeles heeft toestemming gekregen om een exclusieve terminal te bouwen voor beroemdheden. Op die manier ontglippen ze aan paparazzi, cameraploegen en betogers. Ook zal er een aparte veiligheids- en grenscontrole worden voorzien. In de aparte lounges kunnen de speciale gasten genieten van aangepaste catering tot het tijd is om naar hun eersteklasseplaatsen gebracht te worden.

Volgens de uitbaters van LAX is het gebruik van een aparte terminal aanzienlijk goedkoper dan de huur van een privé-vliegtuig. Bovendien voorspellen ze dat de terminal in zijn eerste jaar na gebruik 3,7 miljoen dollar (3,4 miljoen euro) zal opbrengen. Dat is niet verwonderlijk gezien het prijskaartje: wie wil profiteren van de VIP-dienst, zal tussen de 1.500 en 1.800 dollar (1.400 en 1.700 euro) per trip neertellen.

De eerste celebrity-terminal in de Verenigde Staten gaat binnen de zes maanden in gebruik. Op de Britse luchthaven Heathrow bestaat al langer een dergelijke aparte suite: sinds 2008 moet de koninklijke familie de Windsor Suite delen met welstellende gasten. Daar kost de extra privacy zo'n 2.000 pond (2.860 euro).

Foto GC Images