Luchthaven München vrijgegeven, gezochte persoon gevat

Luchthaven München vrijgegeven, gezochte persoon gevat

Nadat een passagier zonder controle in de beveiligde zone van de luchthaven van München was binnengeraakt, heeft de politie grote delen van de luchthaven ontruimd. Terminal 2 was getroffen, net als zones B en C van terminal 1. Na ongeveer tweeënhalf uur zei een luchthavenwoordvoerder dat de gezochte persoon volgens de politie opgepakt was. Een uur later gaf de politie de volledige luchthaven vrij. Ondertussen was onderzocht waar de passagier zich had opgehouden, zegt de luchthavenwoordvoerder. Meer dan vijftig vertrekken en aankomsten zijn geannuleerd. Toch blijft het aantal vertraagde vluchten beperkt, zei de woordvoerder. In totaal waren er dinsdag ongeveer 1.200 vertrekken en aankomsten gepland in München.

De politie greep in omdat een passagier, uit een zogenaamd onveilig derde land, terminal 2 was binnen geraakt. Via een nooduitgang zou die persoon in een zone zijn geraakt waar slechts gecontroleerde passagiers mogen komen, zei de luchthavenwoordvoerder. De politie zou daarom veiligheidsmaatregelen genomen hebben die in overeenstemming zouden zijn met de Europese richtlijnen.

Alle passagiers in de bewuste zones van de terminals moesten opnieuw gecontroleerd worden, zei een woordvoerder van de politie. Ook terminal 1 werd deels ontruimd, omdat die met de bus kan bereikt worden. De luchthaven verdeelde water aan getroffen passagiers en informeerde hen via luidsprekers en Twitter.

bron: Belga