Lowie verdwijnt (tijdelijk) uit 'Thuis'

Acteur Mathias Vergels neemt in de loop van dit jaar tijdelijk afscheid van de Eén-soap 'Thuis' om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. "Er zijn een heleboel andere projecten waarop ik me wil focussen", aldus de acteur die Lowie vertolkt.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De kijker zal het populaire personage dus een tijdje moeten missen. "Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen", meldt Vergels in een persbericht. "Een aantal projecten zijn helemaal nieuw voor me en ik wil me daar honderd procent op toeleggen. Ik hoop in die periode veel dromen te kunnen waarmaken. Meer kan ik daar nu nog niet over kwijt."

Vergels benadrukt dat 'Thuis' een goede leerschool is. "Vooral van de anciens heb ik veel geleerd. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren."

Volgens de makers zal Vergels ook op de set gemist worden. "Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft", meldt producer Hans Roggen. "We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes. En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij 'Thuis'."