Louvre best bezochte museum dankzij clip Beyoncé en Jay-z

Het Louvre in Parijs heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers ontvangen en is het best bezochte museum ter wereld. De grote aandacht voor het museum komt deels door de muziekvideo die Beyoncé en Jay-Z tussen de collectie opnamen.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De video Apeshit van Beyoncé en Jay-Z is zo'n 150 miljoen keer bekeken en toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre. Het Nationale Museum van China en het Metropolitan Museum of Art in New York behoren ook tot de top drie van musea.

(Lees verder onder de video.)

Aanslagen

De piramidevormige ingang van het Parijse museum werd door 10,2 miljoen mensen betreden, een kwart meer dan het jaar ervoor en riant meer dan het vorige record uit 2012, toen 9,7 miljoen mensen naar de Mona Lisa en de kroning van keizer Napoleon kwamen kijken.

Het Louvre profiteerde ook van de terugkeer van toeristen die na de aanslagen in 2015 massaal wegbleven. Drie kwart van de bezoekers komt uit het buitenland, voornamelijk uit de Verenigde Staten en China. Een groeiende groep Franse schoolkinderen bezocht het oude paleis ook, mede omdat schoolreisjes zijn gelimiteerd na de reeks terreuraanslagen in het land.

Het Nationale Museum van China en het Metropolitan Museum of Art in New York behoren ook tot de top drie van musea.