Louis Vuitton wint rechtszaak tegen poep-handtas Pooey Puitton

Louis Vuitton wint rechtszaak tegen poep-handtas Pooey Puitton

Louis Vuitton heeft niet geprobeerd om de verkoop van het kinderspeelgoed Pooey Puitton te verstoren. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse stad Los Angeles beslist. Het bekende modehuis werd aangeklaagd door MGA Entertainment, de producent van het speeltje, omdat het "te beschermend" zou zijn over de bekende attributen van zijn producten.

(lees verder onder de foto)

 

View this post on Instagram

 

Show off your high fashion slime with Pooey Puitton! ?Discover over 35+ magic surprises! ? #poopsieslimesurprise #pooeypuitton #poopsie #poopsieslime #CollectTheRainbow #slime #unicorn #magic #rainbow #slimesurprise #satisfyingslime #satisfying #asmr

A post shared by Poopsie Slime Surprise (@poopsieslimesurprise) on

"Ze hebben commentaar op rijke mensen"

De Pooey Puitton is een speelgoeddoos in de vorm van een handtas die veel weg heeft van een drol. Hij is wit gekleurd met fluo accenten en symbolen aan de buitenkant. Binnenin kunnen de kinderen speeltjes en slijm vinden. Louis Vuitton was niet te spreken over het product. In een verklaring liet het modehuis eerder al weten dat het gebruik van de naam en 'valse eenhoornpoep' een commentaar is op het leven van rijke mensen, het merk Louis Vuitton en zijn producten.

De rechter in Los Angeles oordeelde dat er geen controverse was tussen MGA Entertainment en Louis Vuitton. Het bekende bedrijf had ook aangestuurd op de seponering van de rechtszaak.