Lotto-Soudal start met vier Belgen in Milaan-Sanremo

Jens Debusschere, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en Tim Wellens zijn de vier Belgen die zaterdag voor Lotto-Soudal starten in Milaan-Sanremo. De selectie bestaat verder uit de Fransman Tony Gallopin, de Australiër Adam Hansen, de Nederlander Pim Ligthart en de Duitser Marcel Sieberg. Spurtbom André Greipel is er door een ribblessure niet bij. "Het is altijd een verlies als je André Greipel moet missen in dit type wedstrijd, maar zijn blessure heeft tijd nodig om te helen dus starten is geen optie. Bovendien moet je voor Milaan-Sanremo over de volle honderd procent van je krachtenarsenaal beschikken", legt sportdirecteur Herman Frison uit.

"Sowieso hadden we voor Milaan-Sanremo meerdere beschermde renners voorzien. In de finale verwachten we te kunnen rekenen op Jens Debusschere, Tony Gallopin, Jürgen Roelandts en Tim Wellens. Voor Jens is het wel nog even afwachten of hij nog gevolgen ondervindt van zijn val in Strade Bianche. Tim en Tony hebben in Parijs-Nice bewezen klaar te zijn en ook Jürgen heeft in Tirreno laten blijken in goede doen te zijn. Milaan-Sanremo is een koers die Jürgen ligt en dan is hij altijd gevaarlijk."

Vorig jaar had de Belgische ploeg met Tony Gallopin (9e), Jürgen Roelandts (11e) en Tim Wellens (15e) drie renners in de top vijftien.

bron: Belga