Lopers kunnen goede conditie na de 10 Miles nog eens bewijzen op Wings For Life

Lopers kunnen goede conditie na de 10 Miles nog eens bewijzen op Wings For Life

Proficiat aan iedereen die vorige week de finish van de 10 Miles haalde! Maar dze zondag haalt de finish jou in…

Op zondag 4 mei loopt de hele wereld immers als één man voor Wings For Life met één en hetzelfde doel: geld inzamelen om een remedie te bekostigen tegen ruggenmergletsels. Tienduizenden lopers in drieëndertig landen verspreid over zes continenten zullen allemaal op exact hetzelfde moment aan de startlijn staan. Speciaal aan deze loopwedstrijd is echter dat er geen vaste finishlijn is. In plaats van naar de finishlijn te lopen, haalt de finish je in. Exact een half uur nadat de lopers gestart zijn, vertrekt er namelijk een Catcher Car die de lopers achtervolgt en stelselmatig versnelt en dus de lopers inhaalt. Van zodra de volgwagen je inhaalt, lig je uit de wedstrijd. De Belgische editie vindt plaats in en rond Ieper. Om 12 uur stipt klinkt op de Grote Markt het startschot. Ambassadeur van de Belgische Wings For Life World Run is Marc Herremans, zelf het slachtoffer van een ruggenmergletsel.

Momenteel zijn meer dan 2.600 deelnemers ingeschreven. De officiële inschrijvingen werden op 27 april afgesloten, maar wie na de 10 Miles van Antwerpen wil profiteren van zijn goede conditie, kan zich op de dag zelf, in Ieper, ter plaatse inschrijven.

Wie zich ter plaatse wil inschrijven, meldt zich tussen 08:00 en 10:30 aan bij de Wings For Life World Run stand in het startdorp op de Grote Markt van Ieper.Het inschrijfgeld bedraagt 40€ en gaat integraal naar Wings For Life voor het onderzoek naar ruggenmergletsels.Betaling kan enkel cash. Na betaling ontvang je een startnummer met running chip.

Meer info over het event en het parcours in Ieper, vind je op www.wingsforlifeworldrun.com/nl .