Londense galerij toont belangrijkste kunstwerken van Banksy

Geen straatkunstenaar die zo bekend is als Banksy. En ook al weet niemand hoe hij eruit ziet, zijn kunstwerken verkopen als zoete broodjes. Om het oeuvre van de man te eren, heeft de Londense galerij Lazinc nu zijn beste werk uitgestald. Geïnteresseerden kunnen ook iets kopen. Maar daar moet je wel behoorlijk wat geld voor neertellen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Wie aan Banksy denkt, denkt onmiddellijk aan de tekening van het meisje met de rode ballon. Iconisch en zo herkenbaar. Maar de kunstenaar maakte ook minder bekende schilderijen, soms voor commerciële doeleinden. Al deze werken werden verzameld in de Londense galerij Lazinc onder de naam 'Banksy, Greatest Hits: 2002-2008'. De tentoonstelling kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de vele privé-eigenaars van de kunstwerken.

5 miljoen dollar 

De populariteit van de artiest blijft maar stijgen. Zo werkte hij onlangs samen met zijn Britse landgenoot Damien Hirst. Een stap die hem geen windeieren legde, want het kunstwerk werd voor 1,8 miljoen dollar geveild. Zijn nieuwe eigenaar wil het terug verkopen voor bijna drie keer zoveel.

Politiek activist

Maar de Brit is meer dan alleen een schilder of tekenaar, hij poneert zich ook als politiek activist. Zo wil hij met zijn tekeningen een mening geven en heeft de man een duidelijke visie over de vluchtelingencrisis en extreemrechts, anoniem weliswaar.