In Londens café betaal je geen koffies, maar wel minuten

In Londens café betaal je geen koffies, maar wel minuten

De Russische keten Ziferblat opende een eerste café in Londen waar je per minuut betaalt in plaats van per consumptie. Alles is dus gratis te gebruiken in het café, enkel de tijd die je er doorbrengt komt op je rekening te staan. En die tijd kost vier cent per minuut.

Als je binnenkomt, moet je een klokje van de toonbank nemen dat de tijd zal bijhouden die je in het café spendeert. Op het einde van je bezoek tik je af waardoor je te weten komt hoeveel je bezoek kost. Er is geen minimumtijd en alle spullen in het café mogen gratis gebruikt worden. Er staat onder andere een koffiemachine, een platenspeler, een piano en je kan je eigen eten koken in de keuken.

Ondertussen bestaan er al tien vestigingen van het café in Rusland, maar eigenaar Ivan Mitin wil zijn concept over de hele wereld verspreiden. Volgens hem is 'coffice' de toekomst. Mensen werken steeds meer en meer op verplaatsing en dit zou een manier kunnen zijn om met deze doelgroep efficiënt om te gaan.

Het magazine Time Out heeft het café in Londen al gekroond tot 'beste opening van het jaar'. Maar is iedereen bereid om 2,4 euro per uur te betalen om op café te gaan? Dat zullen we nog moeten afwachten.