Londen opnieuw getroffen door dodelijke aanslag

Londen opnieuw getroffen door dodelijke aanslag

Op de London Bridge, een brug over de Thames, reed een witte bestelwagen gisteravond verschillende keren groepjes mensen aan op het voetpad. De moorddadige raid leek tot een einde te komen toen het voertuig tegen een muur crashte, maar de daders gingen te voet verder.

Foto AFP / C.J. Ratcliffe

Populaire uitgaansbuurt

Het drietal liep daarop naar de populaire uitgaansbuurt Borough Market. In het wilde weg begonnen ze er aanwezigen neer te steken, terwijl ze volgens getuigen "Allah" riepen. Mensen vluchtten weg en de buitenwippers sloten zo snel mogelijk de deuren van de bars en restaurants. Uiteindelijk kon de politie de drie mannen doodschieten.

De nieuwe terreurdaad komt er minder dan twee weken na die in de Manchester Arena, waarbij een terrorist zich opblies na het concert van Ariana Grande. En amper drie maanden geleden gebeurde al een gelijkaardig incident als dat van gisteravond. Toen reed een man met een terreinwagen verschillende mensen aan op Westminster Bridge.

Terreurniveau

De Britse premier Theresa May heeft voor vanochtend een crisisvergadering bijeengeroepen met het hoofd van de veiligheids- en politiediensten. Daarin zal mogelijk een beslissing worden genomen over het al dan niet verhogen van het terreurniveau.