Lommelse schepen neemt ontslag, ontkent betrokkenheid bij plofkraken

Lommelse schepen neemt ontslag, ontkent betrokkenheid bij plofkraken

Anick Berghmans ontkent alle betrokkenheid bij de plofkraken, maar stapt wel op als schepen en gemeenteraadslid in Lommel. Haar bevoegdheden werden al door eerste schepen Kris Verduyckt overgenomen toen Berghmans op non-actief werd geplaatst. Of dat ook zo blijft tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober, heeft de Lommelse sp.a nog niet uitgemaakt. De lokale sp.a heeft vrijdag akte genomen van het ontslag van schepen Anick Berghmans. "We hebben net kennis genomen van het ontslag", zegt eerste schepen Kris Verduyckt (sp.a). "We moeten kijken hoe het verder loopt, maar het is voor ons ook allemaal heel snel gegaan."

Verduyckt nam de bevoegdheden van Berghmans - Evenementen, Dierenwelzijn en Het jonge kind - al over nadat ze op non-actief werd geplaatst. De Lommelse sp.a heeft echter nog niet beslist of dat zo blijft tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. "We zullen dit nog intern moeten bespreken", aldus Verduyckt. "Evenementen en Dierenwelzijn had ik wel eerder al, en die sluiten ook heel nauw aan bij mijn huidige bevoegdheden."

Anick Berghmans, schepen voor sp.a in Lommel, werd deze week opgepakt in het onderzoek naar de plofkraken. De onderzoeksrechter liet haar vrij, maar stelde haar wel in verdenking voor diefstal met braak en bendevorming. Berghmans moet dan ook ter beschikking van het gerecht blijven, aangezien ze in verdenking als medeplichtige aan de Lommelse plofkraak werd gesteld.

bron: Belga