Lokaal kans op onweer tijdens het weekend

Vandaag draait de wind naar noordwest tot noord en wordt het iets minder warm, met maxima van 24 graden aan zee en rond 30 graden in het centrum. In het noordwesten zijn er eerst wat meer wolken, later wordt het ook daar zonnig. Komende nacht wordt eerst licht bewolkt, later wat meer wolken, bij zo'n 18 graden. Tijdens het weekend blijft het warm, met 's namiddags en 's avonds stapelwolken en kans op buien en eventueel onweer. Begin volgende week wordt het gevoelig frisser. Vandaag blijft het zeer warm met in het centrum en het oosten enkel wat hoge bewolking. In het westen zijn er 's ochtends en in de voormiddag iets meer wolkenvelden. De maxima liggen rond 24 graden aan de kust, 30 graden in het centrum en 32 graden in het uiterste zuiden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, draait in de loop van de dag overal naar noordwest tot noord en wordt zwak tot matig. Komende nacht is het eerst lichtbewolkt tot helder, tegen het einde van de nacht ontstaan er lage wolkenvelden. De minima liggen tussen 17 en 20 graden. De wind is meestal zwak en draait van noord naar noordoost.

Morgenochtend is het zonnig met hier en daar wat lage wolken of lokale mist. In de loop van de dag verschijnen er meer stapelwolken en naar de avond toe kunnen er buien tot ontwikkeling komen. Lokaal kunnen die uitgroeien tot fikse onweders. De maxima liggen rond 27 graden aan zee en in Hoog-België en tussen 30 en 32 graden elders. De wind waait matig uit noordoost tot oost. Aan zee draait hij naar noordnoordoost, waardoor de temperatuur getemperd wordt.

Zondag is het vrij zonnig met velden van hoge wolken. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot buien, met lokaal kans op onweer, vooral over het oosten van het land. De maxima liggen tussen 24 graden aan zee en 31 graden in de Kempen en de Gaume. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met soms buitjes. Het wordt opmerkelijk koeler: de maxima liggen rond 22 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit het westen, ruimend naar het noorden. Vanaf dinsdag wordt het overwegend zonnig met weinig wind. De temperaturen gaan opnieuw omhoog naar waarden rond 26 graden in het centrum van het land tegen donderdag.

bron: Belga