Lingeriedief gevat dankzij... een lok-BH

Lingeriedief gevat dankzij... een lok-BH

In augustus kreeg de politie van Hengelo een melding van een vrouw die heel wat ondergoed miste. 's Avonds had ze buiten haar was opgehangen en 's ochtends waren er verschillende lingerie-stukken verdwenen. In eerste instantie dacht de politie aan kattenkwaad. Tot de vrouw enkele dagen later een bos bloemen voor haar deur vond. Dit maakte haar bang. Ze durfde zelfs niet meer te gaan slapen.

Camera's

De agenten besloten camera's op te hangen op het balkon waar de vrouw haar was ophangt. De beelden toonden hoe een man opnieuw aan de haal ging met haar ondergoed. Maar de dief was onherkenbaar, waardoor de politie hem niet kon opsporen.

Lok-BH

Het was wijkagent Thomas Hamhuis die met het idee kwam om een zendertje te verstoppen in een BH. Het politiekorps in Hengelo maakt al gebruik van lokfietsen om dieven terug te vinden. Met de lok-BH hoopten de agenten de dader te kunnen detecteren. Twee dagen na het ophangen van 'het aas', sloeg hij opnieuw toe. De man werd gevat met de lok-BH in zijn fietstas. In zijn huis werd een zak vol ondergoed van meerdere vrouwen teruggevonden.