Limburg, de veelzijdige vakantiebestemming bij de deur

Limburg, de veelzijdige vakantiebestemming bij de deur

Meer dan 300 inspirerende pagina's vol foto's laten je kennismaken met belevenissen, kindvriendelijke activiteiten, streekspecialiteiten, smakelijke tips, fiets- en wandelroutes, recepten en logeeradresjes. Dit jaar pakt Toerisme Limburg ook uit met de Altijd Limburgcheque.

Limburg is een verrassende en veelzijdige provincie die jong en oud heel wat te bieden heeft. Al die troeven, zoals de prachtige natuur, een ongeëvenaard fietsroutenetwerk, in- en outdoorattracties, mooie bezienswaardigheden en charmante en karaktervolle horecagelegenheden, vind je terug in de Limburg Vakantiegids 2018. Het is dus dé gids voor iedereen die in Limburg op vakantie wil komen, of een daguitstap naar de provincie wil maken. Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die hun persoonlijke tips delen, de Gault&Millau-tips voor kinderen, en tien fietslussen.

 

Gastronomie

Om deze vierde editie te vieren, trok het voltallige team van Toerisme Limburg er gisteren op uit om alle partners in primeur een exemplaar én een Limburgse vlaai te overhandigen, volledig in het thema gastronomie. Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg vzw, is trots: “De Limburg Vakantiegids 2018 is opnieuw het resultaat van een intense samenwerking tussen Toerisme Limburg, alle Limburgse steden en gemeenten, en de Limburgse toeristische ondernemers. Maar liefst 188 publieke en private partners bundelden hun krachten om met deze gids de Limburgse economie van de vrije tijd te versterken. Het thema gastronomie ligt ook voor de hand. We mogen trots zijn op de gastronomische kracht van Limburg.”

Altijd Limburgcheque

De lancering van de nieuwe Limburg Vakantiegids gaat gepaard met de introductie van de digitale Altijd Limburgcheque, om je vrienden en familie te laten proeven van de Limburgse gastvrijheid. Deze cheque is een origineel geschenk – een ‘pakske Limburgs plezier'– om de Limburgse logies en restaurants te ontdekken. Je kiest zelf een bedrag tussen 30 en 500 euro en de cheque is 18 maanden geldig. Het bedrag hoeft niet in één keer opgebruikt te worden en kan voor één of meerdere overnachtingen en/of diners gebruikt worden bij de meer dan 1.000 toeristische ondernemers die je op www.toerismelimburg.be vindt.

Haal vandaag je gratis Limburg Vakantiegids op in de stations Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Brugge, Brussel-Centraal, Gent-Sint-Pieters, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Mechelen.