Ligue 1 - "Super Mario" trekt naar Nice

Ligue 1 - "Super Mario" trekt naar Nice

Mario Balotelli heeft een nieuwe club gevonden. Het 26-jarige enfant terrible van het Italiaanse voetbal gaat zijn geluk beproeven bij Nice in de Franse Ligue 1. Dat heeft "le Gym" woensdag op zijn website bekendgemaakt. Balotelli, die het afgelopen seizoen werd uitgeleend aan AC Milaan, komt over van het Engelse Liverpool. "Wij zijn erg verheugd dat we Mario bij onze club mogen verwelkomen", laat Nice-voorzitter Jean-Pierre Rivère in een eerste reactie weten. "We hopen dat hij bij Nice, waar altijd een familiale sfeer heerst, het voetbalplezier zal terugvinden. We weten dat het niet eenvoudig gaat zijn, maar met de steun van onze supporters zal zijn talent opnieuw tot uiting komen."

Donderdag traint Balotelli voor de eerste keer mee met Nice. Vrijdag wordt de aanvaller officieel voorgesteld.

Balotelli staat bekend als "een voetballer met een handleiding". Incidenten, wangedrag en gebrek aan discipline vormen de rode draad door zijn carrière. Op jonge leeftijd brak de spits door bij Internazionale, waarmee hij de landstitel, Italiaanse beker, Supercup en Champions League won. Dat leverde hem in 2010 een transfer op naar Manchester City. Maar bij "The Citizens" kon Balotelli zich nooit volledig doorzetten en leefde hij geregeld in onenigheid met Roberto Mancini, de toenmalige trainer van City. Na drie seizoenen Engeland keerde Balotelli terug naar AC Milaan", waar zijn prestaties opnieuw in stijgende lijn gingen en de spits een transfer naar Liverpool versierde. Maar ook zijn tweede passage in Engeland was geen succes en Balotelli werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan AC Milaan.

Nice is prima aan het seizoen begonnen. Na drie speeldagen telt de ploeg uit Zuid-Frankrijk zeven punten, waarmee het samen met Guingamp en Monaco aan de kop staat van de Ligue 1.

.

bron: Belga