LIFEHACK. Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk

LIFEHACK. Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk
Foto Pexels

Met deze nieuwe functionaliteit kun je WhatsApp op maximaal vijf apparaten tegelijk gebruiken. Zo ben je dus makkelijker bereikbaar voor vrienden, familie en collega’s. Maar gun jezelf wel rust, zeker als het om werkcontacten gaat.

Gebruiksvriendelijk

WhatsApp gebruiken op je computer of tablet kan al langere tijd, maar de manier waarop was nog niet erg gebruiksvriendelijk. Zo moest je je smartphone in de buurt hebben, moest het apparaat aan staan én verbonden zijn met het internet. Ook kon je niet op twee computers tegelijkertijd inloggen. Daar komt nu verandering in: er is een bètaversie uitgerold waarmee je de chatdienst nu op vier andere apparaten dan je telefoon kunt gebruiken. Dit kunnen geen andere telefoons zijn, maar wel computers of tablets.

Met deze nieuwe functionaliteit hoef je maar eenmalig verbinding te maken met WhatsApp op een ander apparaat door middel van een QR-code. Hierna kun je de chatdienst onbeperkt gebruiken zonder daar je telefoon voor nodig te hebben. Handig dus, als je telefoon leeg is, maar je wel een belangrijk berichtje moet versturen.

De functie instellen op je telefoon

Op dit moment zit WhatsApp nog in de testfase voor deze optie. Iedereen kan wel deelnemen aan de test en alvast gebruikmaken van de nieuwe functie. Dit doe je door naar ‘instellingen’ te gaan, en vervolgens bij ‘gekoppelde apparaten’ te klikken op ‘Bèta voor meerdere apparaten’. Je kunt de testversie later altijd weer uitzetten. Wel waarschuwen de makers dat bepaalde functionaliteiten nog niet optimaal kunnen werken, omdat het om een testversie gaat. Enkele functies worden nog niet ondersteund, zoals het accepteren van groepsuitnodigingen.