LIFEHACK. We knopen onze veters al ons hele leven lang verkeerd (video)

Veters knopen: hoewel de ene het iets vlotter doet dan de andere, zijn we er allemaal van overtuigd dat we het juist doen. Een virale video op TikTok beweert echter dat sommigen het al jaren verkeerd doen, en toont hen hoe het wel moet.
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De typische "konijnenoor"-strik, de meest voorkomende manier om je veters te strikken, is blijkbaar de minst stevige. Het TikTok-filmpje van @attn citeert een studie uit 2017 van de universiteit van Berkeley, die bewees dat de konijnenoor-strik al na 15 minuten kan loskomen.

Hoe het wel moet

Hoe voorkom je dan wel losse veters? Het filmpje legt het uit: kruis de linkerveter over de rechter, maak een lus aan de rechterkant, plaats de linkerlus rond die lus en trek de linkerlus erdoor. Zo komen je veter loodrecht op je schoenen te liggen, in plaats van parallel. Waarom de konijnenoor-strik zwakker is dan de andere manier, is een raadsel.

Niet iedereen is het echter eens met deze 'lifehack'. Sommigen beweren dat de TikTok-suggestie niet beter is, terwijl anderen erop wijzen dat de meeste mensen hun konijnenoor-strik ook dubbel knopen. Nog iemand zegt spottend dat zijn konijnoor-strik "al tien jaar vastzit."