LIFEHACK. Daarom moet je voldoende water drinken als het warm is

LIFEHACK. Daarom moet je voldoende water drinken als het warm is

Hoeveel glazen water heb jij vandaag al gedronken? Het is belangrijk dat we bij deze warme temperaturen veel drinken. Die hoeveelheid verschilt van persoon tot persoon, maar het is wel aan te raden om minstens twee liter in je keel te gieten als het heet is.

Uitdroging vermijden

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60%  uit water, maar als het warm is zweet je meer waardoor je lichaam meer vocht verliest en je uiteindelijk zal uitdrogen. Door voldoende te hydrateren blijft je vochtbalans op peil en kan je lichaam goed functioneren. Om te voorkomen dat je gaat uitdrogen, moet je dus voldoende water consumeren ook al heb je geen dorst. Als je dat niet doet, kunnen er enkele klachten optreden zoals: hoofdpijn, duizeligheid of ontstekingen.

https://giphy.com/embed/PAujV4AqViWCA

via GIPHY

Een handig trucje om te weten of je voldoende hebt gedronken, is door te kijken naar je urine. Als je plas een donkere kleur heeft, heb je je keel te weinig gesmeerd. Probeer om ieder uur minstens één glas water te drinken en dan moet je je echt geen zorgen meer maken. Zet desnoods een wekker om je eraan te herinneren en neem een flesje mee als je onderweg bent.

Handige weetjes

Wist je dat je meer vet verbrandt als je veel water drinkt? In je vetcellen komen meer gifstoffen, toxines, vrij als je afvalt. Die stoffen zullen je lichaam sneller verlaten als je elke dag water voldoende inneemt. Het goedkope drankje zorgt er ook voor dat je minder honger hebt. Je hersenen kennen niet altijd het verschil tussen honger en dorst, dus probeer eens eerst een glas onder de kraan te houden vooraleer je alweer een snack eet. Tot slot kan je ook een mooie huid krijgen door voldoende te drinken. Het vocht ruimt al je gifstoffen in je lichaam op en houdt je huid gezond.

Als je water even beu bent, mag je natuurlijk ook wel eens afwisselen met een ander drankje. Probeer het wel tot een minimum te beperken, want alle andere vloeistoffen, zoals fruitsap, frisdrank, koffie, thee en alcohol, werken vochtafdrijvend. Voor water moet je trouwens niet speciaal naar de winkel, je kan je glas gewoon onder de kraan houden. Handig, toch?