Lichaam van jongen gevonden in zoekzone in Samber

Lichaam van jongen gevonden in zoekzone in Samber

Het levenloze lichaam van de 8-jarige jongen die zaterdagavond van een bootje in de Samber viel, is aangetroffen in de zoekzone in Lobbes. Het stoffelijk overschot is nadien uit het water gehaald. Dat heeft Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen van de federale politie, omstreeks 16 uur bekendgemaakt. Het stoffelijk overschot van het kind werd aangetroffen in de zoekzone dankzij een sonar om het slachtoffer te lokaliseren. Een duiker van de Civiele Bescherming zorgde voor de berging, legde Remue uit tijdens een persmoment.

De Cel Vermiste Personen had maandagochtend de zoekacties in de Samber in Lobbes hervat. De 8-jarige Anthony was zaterdagavond van een klein pleziervaartuig in de rivier gevallen en werd sindsdien vermist.

De zoekacties werden vandaag toegespitst op een zone van 300 tot 400 meter, zowat een kilometer stroomopwaarts van Lobbes, dit op basis van informatie van de speurders. Sinds 11.30 uur werd een helikopter ingezet om visuele steun te verlenen aan de grondteams die met een sonar de Samber afspeurden.

Zaterdagavond gleed de jongen uit toen hij op het voorste deel van de boot aan het spelen was. Een meisje dat hem vergezelde zou getuige zijn geweest van het ongeval. De ouders merkten de verdwijning van de kleine Anthony pas minuten later op. Na meerdere keren op en af te zijn gevaren, verwittigden ze de hulpdiensten maar konden de exacte plaats van de val niet aangeven.

bron: Belga