Lichaam 17-jarig meisje aangetroffen in Anderlecht: verdachte in gemeenschapsinstelling

De minderjarige jongen die de verdwijning van het 17-jarige overleden meisje aan het licht bracht en momenteel de enige verdachte is, wordt door de jeugdrechter voor een (hernieuwbare) periode van drie maanden in een gesloten gemeenschapsinstelling geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket dinsdagavond. De Brusselse onderzoeksrechter werd aangesteld voor feiten van doodslag lastens X en lastens een minderjarige verdachte. In het kader van dit gerechtelijk onderzoek werd er niemand onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De jongen die de verdwijning aan het licht bracht is minderjarig en woonachtig in het arrondissement van het parket van Nijvel. Hij is momenteel de enige verdacht in de zaak en werd vandaag voor de jeugdrechter van Nijvel voorgeleid, bevoegd om maatregelen te nemen m.b.t. de persoon van de minderjarige.

Het levenloze lichaam van het 17-jarig meisje werd maandagavond aangetroffen in Anderlecht, vlakbij de Olympische dreef. Het lichaam vertoonde verschillende letsels maar wat de oorzaak is van die letsels en wat de doodsoorzaak is, blijft onduidelijk. Dinsdag werd de autopsie op het lichaam gestart, maar daarover wordt nog niets meegedeeld.

bron: Belga