Liberty Media stelt Chase Carey als nieuwe Formule 1-baas aan

Liberty Media stelt Chase Carey als nieuwe Formule 1-baas aan

Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, heeft maandagavond bevestigd dat Bernie Ecclestone niet langer CEO is. De 86-jarige Brit moet plaats maken voor de 62-jarige Amerikaan Chase Carey. Die was al voorzitter en krijgt er nu de functie van CEO bij. Ecclestone wordt erevoorzitter en krijgt een adviserende rol. "We zijn verheugd dat de overname van de Formule 1 rond is en dat Carey als CEO deze zaak zal leiden", klinkt het in een mededeling van Liberty Media. "De sport heeft nog enorme groeikansen en we zijn ervan overtuigd dat Chase de nodige kwaliteiten en ervaring heeft om dat potentieel eruit te halen. Bernie Ecclestone willen we danken voor al wat hij voor de sport gedaan heeft. Hij heeft van de Formule 1 een wereldwijd succes gemaakt."

"Ik ben trots op de zaak die ik de voorbije veertig jaar opgebouwd heb. Ik wil alle promotors, teams, sponsors en televisiezenders danken voor de jarenlange samenwerking", laat Liberty Media Ecclestone aan het woord. "Ik ben erg tevreden dat deze zaak nu overgenomen is door Liberty, dat volop in de toekomst van de Formule 1 wil investeren. Ik ben er zeker van dat Chase een waardige opvolger is en op een manier zal werken die de sport ten goede komt."

Eerder op de dag deelde Ecclestone zelf al zijn ontslag mee aan het Duitse Auto, motor und sport en daarbij klonk hij ietwat bitterder. "Ik leid de firma niet meer, ik ben vandaag weggestuurd. Dat is officieel. Chase Carey zal mijn positie overnemen", liet Ecclestone optekenen. "Erevoorzitter is een Amerikaanse uitdrukking, denk ik. Een kunstmatige erevoorzitter. Ik weet zelf niet eens wat het betekent. Hoe dan ook ga ik het heel wat rustiger krijgen. Misschien bezoek ik af en toe nog een Grand Prix, ik heb nog veel vrienden in de Formule 1. En ik heb nog wel genoeg geld om een ticket voor een race te kunnen betalen. Of ik bij de Internationale Automobielfederatie blijf, weet ik nog niet. Dat moet ik met FIA-voorzitter Jean Todt bespreken."

.

bron: Belga