Liam Payne stort zich op (voorlopig teleurstellende) acteercarrère

Liam Payne stort zich op (voorlopig teleurstellende) acteercarrère

De jongens van One Direction breiden hun activiteiten uit. Nadat eerder al Harry Styles zijn acteerdebuut maakte in 'Dunkirk', heeft nu ook Liam Payne laten weten dat hij volop audities aan het doen is. En niet voor de minste: zo mocht hij een test doen voor Steven Spielberg.

Liam Payne probeert in de acteervoetsporen van zijn voormalige One Direction-bandlid Harry Styles te treden. Hij vertelde in de Britse radioshow 'Capital Breakfast' dat hij al enkele audities achter de rug heeft. "Het eerste waar ik ooit auditie voor deed was de remake van ‘West Side Story', die door Steven Spielberg gemaakt wordt. Op mijn vorige verjaardag kreeg ik een berichtje dat zei: ‘Op donderdag moet je SS ontmoeten.' Dus ik mocht voor hem auditie gaan doen, wat echt te gek was." De afkorting SS is misschien wel niet helemaal een topper.

"Bij de laatste vijf" 

Helaas kreeg Liam de rol niet. "Nee, ik kreeg de rol niet, maar ik was wel bij de laatste vijf mensen. Ik ben er nog altijd erg blij mee want het was moeilijk - het ging om een grote rol. Daarnaast was het ook de eerste auditie die ik ooit deed. Ik stuurde vier tapes in én ik slaagde erin om Steven Spielberg te ontmoeten. Dat was geweldig!", klonk het enthousiast.

Uiteindelijk kreeg Ansel Elgort de rol van Tony, waar Liam ook auditie voor deed. Gelukkig heeft de voormalige One Directioner nog een zangcarrière om op terug te vallen. In 2018 bracht hij onder andere de nummers 'For You' (met Rita Ora) en 'Polaroid' (met Jonas Blue en Lennon Stella) uit, die ook bij ons in de hitlijsten belandden.