Lexus stelt een echt en werkend hoverboard voor

Lexus stelt een echt en werkend hoverboard voor

Lexus heeft het voertuig waar we allemaal van dromen, maar dat nooit echt mogelijk leek te zijn, voorgesteld. De SLIDE is een echt werkend hoverboard en hoewel de video kort is en we de gebruiker het niet echt zien gebruiken, zagen we wel dat het boven de grond kon zweven.

Lexus is doodserieus over het hoverboard. "Wij hebben een echt, werkend hoverboard gemaakt," staat er te lezen op hun website.

Op basis van het uiterlijk lijkt de SLIDE erg op soortgelijke projecten die we in het verleden al zagen. Het lijkt om een magnetisch bord te gaan dat enkel werkt als het boven een metalen oppervlak zweeft. Maar in de video lijkt het te zweven in een outdoor skatepark, een ruimte die meestal een betonnen vloer heeft, al is het moeilijk om te weten waar het oppervlak uit de video werkelijk van gemaakt is.

En dan is er nog de rook die doet denken aan de voorbeelden van de quantum levitatie die we in het verleden al vaker zagen. Tot slot zien we niemand echt rondzweven op het hoverboard waardoor dit even goed louter kan gaan om een promotionele stunt van Lexus.

<p>">