Leuven tekent beroep aan bij Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen Uplace

Leuven tekent beroep aan bij Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen Uplace

De stad Leuven tekent volgende week bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen beroep aan tegen de nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor Uplace in Machelen. Dat zegt Carl Devlies (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening in Leuven. De stad Leuven heeft bij de Raad van State nog een procedure lopen tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). "Er is nog geen datum voor de behandeling bepaald. Dat kan nog enige tijd duren", zegt Devlies. "Volgende week tekenen we zeker beroep aan tegen de nieuwe stedenbouwkundige vergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen."

Dat beroep is niet opschortend. "Maar daarnaast kunnen we om de schorsing van de bouwvergunning vragen. Op die manier kunnen we de start van de werken wél tegenhouden."

De bouwheer neemt volgens Devlies hoe dan ook een risico. "Het GRUP vormt de juridische basis van de bouwvergunning. Die wordt bij de Raad van State aangevochten door diverse partijen: de steden Leuven, Mechelen en Vilvoorde en omwonenden. Als het GRUP vernietigd wordt, is de bouwvergunning onwettig."

bron: Belga