Lesbisch koppel verwelkomt eerste baby die in twee baarmoeders werd gedragen

Lesbisch koppel verwelkomt eerste baby die in twee baarmoeders werd gedragen

Baby Otis werd twee maanden geleden geboren, maar het nieuws werd nu verspreid. "We zijn overweldigd door alle aandacht", zegt Donna, een van de twee moeders. Donna is Otis' biologische moeder. Dat wil zeggen dat haar eitje werd gebruikt om het te bevruchten met sperma. Bij normaal 'gedeeld moederschap' gebeurt die bevruchting buiten de baarmoeder en wordt het bevruchte eitje vervolgens in de baarmoeder van de andere vrouw geplaatst. Donna en Jasmine gingen echter nog een stap verder.

AneVivo

Bij baby Otis gebeurde ook de bevruchting van het eitje namelijk in de baarmoeder van Donna. Dat gebeurde door een minicapsule met Donna's eitje en sperma van een donor in haar baarmoeder te plaatsen. Toen de bevruchting na achttien uur gebeurd was, werd het bevruchte eitje bij Jasmine ingeplant. Die droeg het vervolgens negen maanden en gaf geboorte aan Otis. De behandeling gebeurde in de London Women's Clinic en heeft de benaming 'AneVivo' (In Vivo Natural fertilization technology) gekregen.

In the Telegraph vertelt Donna dat het speciale proces hen zeker dichter bij elkaar heeft gebracht, al hadden ze al een heel hechte relatie. "We zijn er beiden bij betrokken en hebben allebei een speciale band met Otis. Bij lesbische koppels doet normaal gezien één persoon alles, terwijl wij allebei heel betrokken zijn." Baby Otis maakt het intussen goed.