Leonardo DiCaprio en Barack Obama praten over het klimaat

Leonardo DiCaprio en Barack Obama praten over het klimaat

DiCaprio nam deel aan een discussie met wetenschapster Katharine Hayhoe en de Amerikaanse president, die van de strijd tegen de klimaatveranderingen een prioriteit maakte tijdens zijn twee ambtstermijnen. De ontmoeting vond plaats in de marge van een festival dat doorging op de grasvelden van het Witte Huis en geïnspireerd was op South by Southwest, een jaarlijks event in het Texaanse Austin waarbij nieuwe technologieën, films en muziek centraal staan.

Bijna tien jaar na zijn eerste klimaatdocumentaire ‘The 11th Hour', komt DiCaprio met ‘Before The Flood', waarin zowel Obama als paus Franciscus eventjes te zien zijn. “Wees moedig, wees dapper!”, zei de Amerikaanse acteur in december 2015 op de klimaatconferentie in Parijs. “We zijn in staat om de grootste uitdagingen op te lossen wanneer we de wil vinden om samen te werken.”

In maart nam Obama als eerste Amerikaanse president deel aan South by Southwest. Wat later kondigde hij aan dat het Witte Huis met South By South Lawn iets soortgelijks zou organiseren om de creativiteit en de innovatie te vieren.

AFP / J. Watson