Leon Bailey op weg naar Bayer Leverkusen

Leon Bailey op weg naar Bayer Leverkusen

Genk-winger Leon Bailey heeft zijn medische testen afgelegd bij de Duitse topclub Bayer Leverkusen, zo bevestigde Leverkusen-coach Roger Schmidt tijdens een persmoment. "De kans is dus zeker niet klein dat hij binnenkort voor onze club zal spelen", bekende Schmidt. Al bestaat de mogelijkheid wel dat de overgang pas volgende zomer plaatsvindt en dat Bailey dus het seizoen bij Racing Genk kan afmaken. Voorlopig is er echter nog niets getekend. Leverkusen zou volgens Duitse media bereid zijn om vijftien miljoen euro op tafel te leggen om de negentienjarige Bailey los te weken in de Luminus Arena.

Toen Bailey begin deze week niet in de Genkse kern werd opgenomen voor de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk werd duidelijk dat er een transfer voor het Jamaicaanse goudhaantje in de maak was. In navolging van zijn maatje Wilfred Ndidi die een droomtransfer naar Leicester versierde, werd Bailey nadrukkelijk in verband gebracht met een hele rist buitenlandse ploegen. Uiteindelijk lijkt dus Leverkusen aan het langste eind te zullen trekken.

Bailey is nog maar aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van de Limburgers bezig. Hij kwam voorlopig tot 77 wedstrijden, waarin hij 15 keer scoorde en 21 assists gaf.

bron: Belga