Lens zet zich schrap voor 50.000 Britse supporters

Lens zet zich schrap voor 50.000 Britse supporters

Voor de wedstrijd van donderdag op de tweede speeldag in groep B tussen Engeland en Wales worden er in het Noord-Franse Lens 40.000 à 50.000 Britse supporters verwacht. Dat maakten de plaatselijke autoriteiten bekend. De wedstrijd tussen Engeland en Wales wordt door de organisatoren als een risicowedstrijd beschouwd. In Lens vrezen ze een overrompeling. De kleine provinciestad telt slechts iets meer dan 30.000 inwoners. In het Stade Bollaert is er plaats voor 35.000 toeschouwers.

Bovendien neemt Rusland het een dag eerder in Rijsel op tegen Slovakije. De afstand tussen beide steden in Noord-Frankrijk bedraagt slechts veertig kilometer, waardoor de Engelse bond een nieuwe confrontatie vreest tussen Russische en Engelse hooligans. Heel wat Engelsen verblijven immers in Rijsel omdat er in het te kleine Lens niet genoeg voorzieningen voor de fans zijn.

Afgelopen weekend kwam het in de Zuid-Franse havenstad Marseille herhaaldelijk tot rellen tussen Russische en Engelse hooligans. Ook de wedstrijd tussen beide landen werd zaterdag vlak na afloop ontsierd door zware rellen op de tribunes van het Stade Vélodrome. Het Uitvoerend Comité van de UEFA gaf Rusland en Engeland reeds een officiële waarschuwing na de rellen in Marseille. Bij een herhaling van de feiten is ook een uitsluiting uit het toernooi mogelijk. De Disciplinaire Commissie van de UEFA doet dinsdagmiddag al een eerste uitspraak in die zaak, de Russen mogen een stevige sanctie verwachten.

bron: Belga