Legendarische DeLorean gaat terug in productie

Legendarische DeLorean gaat terug in productie

Stephen Wynne, CEO van DeLorean Motor Company in Texas zegt 300 replica's te maken en hoopt de auto's voor minder dan 91.000 euro op de markt te brengen. De wagens zullen gemaakt worden in de Verenigde Staten en zouden in het voorjaar van 2017 te verkrijgen zijn. Tussen 1981 en 1983 werden er in totaal zo'n 9000 exemplaren geproduceerd. Daarvan zouden er nu nog zo'n 6.500 rondrijden.

Drugssmokkel

In 1982 werd oprichter John Delorean opgepakt voor drugssmokkel en ging het bedrijf failliet.

De huidige CEO verwierf later de rechten om het logo en de naam van DeLorean Moto Company over te nemen. Sinds 1987 herstelt het bedrijf oude DeLorean-wagens. Ondanks het feit dat Wynn voldoende inkomsten haalde uit de herstellingen, bleef het zijn ultieme droom om de productie van de DeLorean opnieuw op te starten.

Productie

De afgelopen 30 jaar werd zijn droom bemoeilijkt door de Amerikaanse autoriteiten die strenge regels oplegden voor het produceren van replica's. Onlangs werd de regelgeving aangepast waardoor de productie eindelijk van start kan gaan.

Back to production for the DeLorean, for the first time in 30 years. The companies CEO, Stephen Wynne tells KPRC... https://t.co/r5LAx5lX6q

— Marni Hughes (@marnihughesQ13) 28 januari 2016

https://www.youtube.com/watch?v=m7vPKF4D2_M

AFP / S. Dunn