Leesclub - December

Leesclub - December

Zit jij altijd met je neus in de boeken?

Nood aan ontspanning op de trein? Dat treft, want met Metro's Leesclub verdiepen we ons elke maand samen met jullie in een nieuw boek. Deze maand is het de beurt aan ‘De heilige Rita' van Tommy Wieringa. Hieronder kan je alvast een voorsmaakje krijgen:

“Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera's. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

De heilige Rita is een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.”

Zin om met ons mee te lezen? Schrijf je hieronder in en binnenkort ontvang je van ons een korte vragenlijst die je voor 8 januari dient in te vullen. Misschien staat jouw ongezouten mening binnenkort wel in de krant!

Je hoeft natuurlijk niet alleen te lezen. Regisseur Nic Balthazar is deze maand Metro's Leesclubvoorzitter. Hij leest samen met jullie ‘De heilige Rita' van Tommy Wieringa.

Meningen, selfies en boekmomenten kan je kwijt met #metrosleesclub!

 

Veel leesplezier!

Schrijf je hieronder in voor onze leesclub.

De eerste 10 ontvangen van ons een gratis exemplaar van het boek.

Niet bij de eerste 10?

Je kunt je nog steeds registreren en meelezen met jouw eigen exemplaar ;)

Fill out my online form.