LeBron James gaat Michael Jordan voorbij op eeuwige NBA-topschutterslijst

LeBron James gaat Michael Jordan voorbij op eeuwige NBA-topschutterslijst

LeBron James heeft gisterenavond Michael Jordan voorbijgestoken op de eeuwige topschutterslijst in de NBA. Hij is nu de vierde beste puntenmaker in de geschiedenis van het Amerikaanse basket. James klaarde de klus in de thuiswedstrijd van de LA Lakers tegen Denver. 'LBJ' tekende daarin voor 31 punten en scoorde de korf waarin hij 'Air Jordan' voorbijging kort voor het einde van het tweede kwart met een layup. Daarop kreeg James, drievoudig kampioen en viervoudig MVP, felicitaties van zijn teamgenoten en alle toeschouwers in het Staples Center.

De 34-jarige James heeft nu 32.311 punten achter zijn naam. Alleen Kareem Abdul-Jabbar (38.387 ptn), Karl Malone (36.928 ptn) en Kobe Bryant (33.643 ptn) doen beter. Als hij gespaard blijft van blessures, kan 'King James' volgend seizoen Bryant passeren.

"Ik heb al veel verwezenlijkt in mijn carrière, maar dit is mij evenveel waard als het winnen van een titel", reageerde een geëmotioneerde James. "Als jonge gast uit Akron, Ohio is MJ altijd een inspiratie voor mij geweest. Ik bekeek hem vanop een afstand, wilde zoals hem zijn. Ik hoopte dat kinderen naar mij zouden kijken zoals ik naar MJ. Dit is eerlijk waar te gek."

LeBron James kon de LA Lakers gisterenavond wel niet behoeden voor een nederlaag. De Denver Nuggets wonnen met 99-115 en verstevigden zo hun tweede plaats in de Western Conference achter kampioen Golden State. De Lakers staan pas elfde en lijken een kruis te moeten maken over de play-offs.

bron: Belga