‘Lavaman' steelt de show in virale beelden van voorbij zwemmende roggen (video)

Op Twitter zijn beelden van een groep roggen die dichtbij enkele strandgangers zwemmen viraal gegaan, maar niet bepaald om de natuurpracht. In de video is te zien hoe een zwaar verbrande man zich niet enkel onbewust is van de aanwezigheid van de dieren, maar ook van het bestaan van zonnecrème.
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

De beelden, afkomstig uit de Amerikaanse staat Florida, werden initieel gedeeld door ABC News vanwege de groep roggen - volgens ABC gevaarlijke pijlstaartroggen, maar volgens Twitter-gebruikers eerder een soort Adelaarsroggen - die langs enkele zwemmers voorbijkomt. Al snel gingen de commentaren echter nog maar over één ding: de man die zo rood als een kreeft onderaan in beeld verschijnt.

KEEP SWIMMING: Huge stingrays are seen swimming past Florida beachgoers who appear completely unaware of their passing. https://t.co/WCpbi6uY64 pic.twitter.com/jDegt4zTYf

— ABC News (@ABC) July 10, 2020

"Staat hij in brand?"

De commentaren op Twitter zijn spottend, maar uiten tegelijk hun bezorgdheid over de man. "Ik denk dat de man wat meer heeft om zich zorgen over te maken dan de gigantische roggen die vredevol voorbij zwemmen", zegt iemand. "Is die kerel oké? Staat zijn vlees letterlijk in brand?" vraagt iemand anders zich af. "Niemand denkt aan die verdomde roggen!" klinkt het elders "misschien enkel aan wat ze dachten toen ze hun eerste rode menselijk wezen tegenkwamen." Je altijd goed insmeren is dus de boodschap.

Is that satan having a swim?

— Serial Commenter (@Serial_Comments) July 10, 2020

Keep burning: Lava man goes for a swim near stingrays who seem unaware of their danger.

— TC in SL (@TCinSL) July 10, 2020

That red man is going to have some regrets when he tries to sleep. And when he wakes up. And all the next week

— Pam (@pamturbo) July 10, 2020