Laurent Depoitre keert terug naar AA Gent

Laurent Depoitre keert terug naar AA Gent

Laurent Depoitre (30) valt komend seizoen opnieuw te bewonderen in de Ghelamco Arena. De stevige spits keert terug naar AA Gent, waarmee hij in 2015 de eerste landstitel in de clubgeschiedenis veroverde. Hij komt transfervrij over van Huddersfield, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, en zette zijn handtekening onder een driejarig contract. Depoitre, die één cap verzamelde bij de Rode Duivels, kende van 2014 tot 2016 twee erg succesvolle seizoenen bij de Buffalo's. Telkens werd hij clubtopschutter. Na de landstitel in 2015 volgde er een indrukwekkende Champions League-campagne, die pas voorbij was in de achtste finales (tegen Wolfsburg). Hij eindigde in 2015 tweede in de verkiezing om de Gouden Schoen na Sven Kums.

In 2016 verliet Depoitre AA Gent voor de Portugese topclub FC Porto. Na een teleurstellend seizoen kreeg hij in 2017 zijn kans in de Premier League, bij Huddersfield Town. In zijn eerste seizoen voor de Terriers speelde de aanvaller 35 wedstrijden, goed voor zes doelpunten. Afgelopen seizoen kwam hij aan 25 wedstrijden, zonder goals. Vanaf begin maart behoorde Depoitre niet meer tot de selectie.

"We zijn verheugd om onze tweevoudige topschutter, kampioenenmaker, Rode Duivel en smaakmaker in de Champions League-campagne terug te mogen verwelkomen bij KAA Gent. Welcome back Lolo!", zo klinkt het op de clubwebsite.

bron: Belga