Last van gewichtsschommelingen? Hier kan je gratis je kledij omruilen

Last van gewichtsschommelingen? Hier kan je gratis je kledij omruilen

“Iedereen heeft last van gewichtsschommelingen, welke maat je ook hebt”, verklaren Universal Standard-oprichtsters Alexandra Waldman en Polina Vekser. “We willen dat vrouwen kleding kopen voor wie ze nu zijn, niet voor de persoon die ze een paar kilo geleden waren."

Eén jaar de tijd

Omdat de gewichtsschommelingen an sich voor veel vrouwen al moeilijk zijn, wil Universal Standard ervoor zorgen dat er zeker geen financiële problemen bijkomen. In het nieuwe programma ‘Universal Fit Liberty' kunnen vrouwen hun originele kledingstuk ten laatste én jaar na aankoopdatum terugsturen. Vervolgens krijgen ze hetzelfde kledingstuk teruggestuurd in een andere – de juiste – maat. De teruggestuurde kleding wordt gerecycleerd.

Het bedrijf is alleszins van plan om in de toekomst flink te groeien. “Ons doel is om deze sector te gaan leiden met grote, gewaagde innovaties”, klinkt het. Die innovaties vertrekken steeds vanuit de behoeftes van de klanten. “Als merk willen we blijvende en broodnodige veranderingen creëren in het plus-size segment”.