Last van een middagdipje? Zo voorkom je het

Last van een middagdipje? Zo voorkom je het

1. "Please mister dj won't you turn the music up"

Als je je aandacht voelt verslappen, is het een goed idee om je favoriete uptempo liedjes af te spelen. Draai de volumeknop helemaal open en - indien mogelijk - zing je uit volle borst mee. Wie zijn collega's kan overtuigen, kan ook een klein dansfeest organiseren op de werkvloer. Zo heeft de Amerikaanse hypotheekverstrekker United Shore een dansfuif van tien minuten in het leven geroepen. Elke donderdag om 15 uur danst het personeel de ziel uit hun lijf. Aanvankelijk begon het initiatief met zes personen, maar ondertussen is het al zo populair dat er een dansvloer is aangelegd voor alle 100 collega's.

2. Beweeg!

Probeer zoveel mogelijk te bewegen tijdens de werkuren. Een praatje maken bij je collega, de trap nemen in plaats van de lift en enkele keren per dag naar de koffieautomaat of printer wandelen zijn de typische clichés, maar waarom ga je niet een stapje verder? Probeer samen met je medewerkers één minuut te planken of daag elkaar uit om zoveel mogelijk sit-ups uit te voeren. Daardoor gaat het bloed in je lichaam circuleren en als kers op de taart wordt ook het groepsgevoel versterkt.

3. Haal een frisse neus

Neem de tijd om even te genieten van de buitenlucht. Je krijgt er een energieboost van en zal achteraf zelfs meer gedaan krijgen dan wanneer je gewoon achter je bureau was blijven zitten. Als er veel hondenliefhebbers op kantoor zitten, kan je ook proberen om je bedrijf te voorzien van 'kantoorhonden'. Onder meer de softwareorganisatie BoomTown laat zijn personeel af en toe een luchtje happen door met een hond te gaan wandelen. Als je bazen het niet zien zitten om de schattige viervoeters in huis te halen, kan je ook altijd al wandelend vergaderen in de buitenlucht.

https://giphy.com/embed/BpDYodBlBXFIs

4. Drink! 

En dan bedoelen we geen alcohol. Want met alle verjaardagen, speeches, babyborrels of vrijdagmiddagdrinks lijkt het wel alsof er elke dag een reden is om een glaasje te drinken. Jammer genoeg werkt alcohol dehydraterend, wat je 's middags doet indutten. Zet in de plaats 's ochtends een grote fles water op je bureau en dwing jezelf om regelmatig een slokje te nemen.

https://giphy.com/embed/kCFIHL8xaNjdm

5. 't Is Trivial Time!

Fans van de populaire Vlaamse serie 'Het Eiland' weten al dat een kleine quiz de sfeer op de werkvloer alleen maar bevordert. Je kan kiezen voor algemene vragen of vragen die betrekking hebben op het bedrijf. Op die manier kan zo'n trivia-quiz nog uitmonden in een productieve brainstorm.

Foto Wikimedia / D. Tashiro