Last van coronakilootjes? Je bent lang niet de enige

Last van coronakilootjes? Je bent lang niet de enige

Het bedrijf bevroeg in totaal 800 volwassenen, waarvan 222 leden van Slimming World. Uit de bevraging kan geconcludeerd worden dat 65% van het grote publiek en 59% van de leden moeite hadden om hun gewicht onder controle te houden tijdens de lockdown.

Oorzaken

Er werd ook naar de mogelijke oorzaken gezocht: zo gaven de deelnemers aan dat het soms moeilijk was om naar de winkel te gaan, er meer gesnoept werd uit verveling, dat stress en angsten leidden tot het nuttigen van meer troosteten en dat ze te weinig sportten.

Sommigen gaven wel aan dat de lockdown ook zo zijn voordelen had: er was meer tijd om maaltijden te plannen en een nieuwe routine te ontwikkelen. Maar de meeste deelnemers maakten dus helaas ongezonde keuzes.

Schaamte

"We moeten erop toezien dat mensen zich nu niet gaan schamen over hun gewicht", zegt Sarah Berry, professor aan het Department of Nutrional Sciences  van King's College Londen aan Metro UK. "We moeten daarentegen focussen op hoe we mensen die zijn bijgekomen tijdens de lockdown kunnen stimuleren om gezonder te gaan leven en keuzes te maken die duurzaam zijn."