Lassana Diarra hangt schoenen aan de haak

Lassana Diarra hangt schoenen aan de haak

De Franse middenvelder Lassana Diarra zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière, zo maakte hij vandaag op zijn Twitter-account bekend. "Het moment is gekomen om de schoenen aan de haak te hangen", schreef hij. "Voor het voetbal heb ik veel gegeven, dankzij het voetbal heb ik veel gekregen. Ik mag dan wel een bladzijde omdraaien, vergeten zal ik niets. Ik denk dan meteen ook aan mijn eerste selectie voor de Franse nationale elf. Het nationale shirt mogen draaien is de droom van elke voetballer."

De mededeling kwam er enkele uren nadat zijn club Paris Saint-Germain had bekendgemaakt dat zijn contract bij PSG, dat tot de zomer liep, in onderling overleg was ontbonden. Diarra stapte begin 2018 van Al-Jazira over naar PSG. Onder coach Thomas Tuchel kreeg de middenvelder dit seizoen amper speeltijd. In de competitie kwam hij slechts drie keer in actie, voor het laatst in oktober.

De defensieve middenvelder heeft er een goedgevulde carrière opzitten. Na zijn doorbraak bij Le Havre (2004-2005) volgden Chelsea (2005-2007), Arsenal (2007-2008), Portsmouth (2008-2009), Real Madrid (2009-2012), Anzji Machatsjkala (2012-2013) en Lokomotiv Moskou (2013-2014). Na zijn passage bij Lokomotiv Moskou werd hij door de FIFA voor een jaar geschorst omwille van een contractueel dispuut met de club uit de Russische hoofdstad.

In januari 2017 kreeg hij van de rechtbank van koophandel in Charleroi zijn gelijk in de zaak rond zijn mislukte transfer van Lokomotiv Moskou naar Sporting Charleroi. De rechtbank volgde de redenering dat de verplichting tot mede-aansprakelijkheid van de Wereldvoetbalbond FIFA een inbreuk is op de vrije circulatie van Europese arbeiders. De FIFA en de Belgische voetbalbond KBVB moesten de speler een voorlopig bedrag van 60.001 euro betalen. De advocaten van Diarra lieten toen weten dat ze een schadevergoeding van 6 miljoen dollar wilden eisen via "de meeste adequate procedurele weg". Na de afgesprongen transfer tekende 'Lass' in eigen land bij Olympique Marseille, nadien volgde de overstap naar Al-Jazira.

bron: Belga