Las Vegas gaat 100% groen met hernieuwbare energie

Las Vegas gaat 100% groen met hernieuwbare energie

“We kunnen vanaf nu opscheppen dat Las Vegas een van de weinige steden ter wereld is die alle energie uit een groene bron haalt”, aldus de burgemeester van Las Vegas, Carolyn Goodman, in een persconferentie.

Het volledig op groene stroom laten draaien van de stad was een doel waar bijna tien jaar naartoe is gewerkt en waar zo'n veertig miljoen dollar (38 miljoen euro) in is geïnvesteerd. Een jaar geleden werd het proces versneld door een samenwerking met het bedrijf NV Energy. Alle overheidsfaciliteiten werken nu op hernieuwbare energie. Voor commerciële instellingen en privé-woningen is dit nog niet het geval.

De  hernieuwbare energie heeft de stad sinds 2008 al jaarlijks ongeveer 5 miljoen dollar (4,8 miljoen euro) bespaard. Het energieverbruik is sindsdien met meer dan dertig procent gedaald, aldus The Las Vegas Review-Journal. Er wordt gehoopt dat de stad met dit nieuwe initiatief andere steden inspireert om hetzelfde te doen. Las Vegas is voorlopig de grootste stad in de Verenigde Staten die hernieuwbare energie gebruikt.

 

Thanks to our renewable initiatives and the Boulder Solar plant in Boulder City, our facilities are now 100% powered by green energy ???? pic.twitter.com/X1FJS7TFOH

— City of Las Vegas (@CityOfLasVegas) December 12, 2016

 

Alvast goed nieuws: volgens de Amerikaanse milieuorganisatie Sierra Club zijn San Francisco en San Jose twee andere grote Amerikaanse steden die tegen 2035 volledig op hernieuwbare energie willen draaien.